שמאי ימרום הוא כוכב עולה בעולם הקשתות הארצי. בן ה-15 מצור הדסה מתאמן בקשתות מגיל 10 והגיע להצלחות יפות מאוד בתחרויות ארציות ואף זכה במספר תחרויות בחו"ל. בתחילת השנה ניצח בתחרות גדולה בארה"ב וזכה במקום הראשון – אותו קטף לאחר שהתחרה בקטגוריית הקדטים עד בני 18 וניצח עשרות קשתים אחרים.
שמאי מתאמן במועדון הקשתות ראשון לציון אצל המאמן יונתן מלמד, ובנבחרת ישראל בחץ וקשת עם המאמן גיא מצקין.
מוקדם יותר השנה בחודש ינואר קבע הקשת הצעיר שיא מקומי חדש לבוגרים בירי למטרה בקשת קומפאונד, כאשר קלע 296 מתוך 300 בסבב הראשון ו-293 מתוך 300 בשני, כאשר כמעט כל החיצים שירה נחתו בדיוק במטרה שגודלה ברוחב מטבע אחד.
חץ וקשת היה באופן מסורתי אחד מכלי הנשק החשובים ביותר לכל לוחם בעת העתיקה. הקשתות הופיעו בעיצובים שונים ברחבי העולם אבל תמיד עם אותה התכלית אשר איפשרה לקיים הגנה ולחימה ממרחק. עבור הלוחמים היהודים בתקופת התנ"ך, הסמוראים היפנים וצבאות גדולים או קבוצות שבטיות, בכל רחבי העולם חץ וקשת היה מהותי ללחימה, הגנה וצייד.
שמאי, מתי התחלת להתעניין בחץ וקשת, מה הוביל אותך לאימון הראשון?
בתור ילד אהבתי את קשת הבמבוק שקיבלתי מתנה מאבי ליום ההולדת השמיני. בערך מגיל עשר נחשפתי לתחום הקשתות המקצועית וקשתות הציד. מעט זמן אחרי זה הכירו לי את מועדון קשתי ירושלים, שם התחלתי להתאמן בהנחייתו של גל סורוקר שדרכו נכנסתי לספורט באופן רציני ומקצועי.
יש לדעתך סיבות שגרמו לך להמשיך ולהתמיד באימונים בכל השנים שעברו?
העיסוק בקשתות תרם רבות להתפתחות האישית שלי כאדם ועזר להתמודד עם קשיים וטלטלות שעברתי בדרך, עד שהתקדמתי בתחום באופן יותר תחרותי ומקצועי והצטרפתי לנבחרת ישראל.
מעבר לכל זה המפגש עם חבריי לנבחרת וחבריי מהתחרויות הבינלאומיות הוא משמעותי מאד עבורי.
אלו אנשים מדהימים שזו זכות גדולה בעבורי להיות בחברתם.
מה המשמעות של שגרת האימונים והיציאה לתחרויות עבורך?
לפני הכל זה עוגן השפיות עבורי. מעבר לסיפוק ההישגי והפיזי, האימונים נותנים לי את המוטיבציה לכל היום והיציאות לתחרויות הן בגדר התגמול על כל העבודה וההשקעה שלי.
בוא נסקור רגע את ההישגים שלך עד כה… הגעת להישגים יפים מאוד בתחרויות בארץ ובחו"ל, נשמח אם תוכל לציין את כולם/מרביתם:
ההישגים הגדולים שלי היו אלו שהשגתי השנה. ברמה הארצית זכיתי השנה באליפות ישראל לבוגרים וכן שברתי את השיא הישראלי השנה ב- indoor לבוגרים.
ברמה הבינלאומית זכיתי במקום ראשון בשתי תחרויות מרכזיות בתחום: Lancaster Archery Classic – Youth Male וכן ב – Easton Youth Trophy שהתקיימו בחודש אוקטובר האחרון בארצות הברית.
מה ההישג הכי בו אתה הכי גאה עד כה?
הזכייה ב – Lancaster Classic היא ההישג הבינלאומי היותר חשוב ומשמעותי ברמה האישית והמקצועית בעבורי.
מה נותן לך מוטיבציה והשראה?
מבחינתי זה השאיפה למצוינות והמטרה להתקדמות בספורט באופן בינלאומי תחרותי.
יש לך כוונה להשתתף גם בתחרויות אולימפיות עם קשת ריקרב (recurve)?
כבר זמן רב יש תכנון וצפי לצירוף קשת הקומפאונד לענפי הספורט האולימפיאיים. אני מתכנן להמשיך בקומפאונד מתוך ההערכה שזה יקרה לקראת האולימפיאדה של 2028, בה אוכל ליטול חלק בירי בקשת הקומפאונד.
מה אומרים במעגל הקרוב שלך – החברים והמשפחה, על המקום המרכזי של קשתות בחיים שלך?
המשפחה מאוד תומכת ועוזרת בכל מה שקשור לתחום בין אם זה בהסעות לוינגייט וראשון לציון ובין אם זה בהוצאות האין סופיות עבור הציוד.
בשביל להמשיך להתקדם ולהתפתח, כמה פעמים בשבוע אתה מתאמן?
אתה מתאמן גם בעוד דברים?
אני מתאמן 6 עד 7 פעמים בשבוע. ומתאמן מעבר לתחום הקשתות בכושר כללי.
איך אתה עובר את ימי ההסגר כעת עם ה-"קורונה", התארגנת עם איזה מתקן אימון בביתך?
למזלי הרב הצלחתי להתארגן על מטרה בבית ממש רגע לפני הבידוד. אני יורה כל יום כמה שעות ומפוצץ במוטיבציה.
אני רואה את זה כהזדמנות מעולה להתקדם ואני מנסה לנצל אותה כמה שאני יכול. מאוד מתגעגע לטווחים הארוכים וזה באמת חסרון שאני לא יכול לירות בהם אבל לעבוד על וכושר וגם טווח קרוב זה טוב.
מי הגיבור או מודל להשראה שלך בתחום הקשתות?
אחד הקשתים שנותנים לי הכי הרבה השראה הוא ג'סי ברודוואטר (Jesse Broadwater), קשת אמריקאי.
מה השלב הבא מבחינתך, איפה תרצה לראות את עצמך בעוד שנה ושנתיים?
אני כרגע ממשיך להתאמן ולעבוד כדי להכין את עצמי לקראת התחרויות הקרובות, לכשתחזורנה, מתוך השאיפה לבנות קריירה בתחום, לבנות שם ולהשיג תמיכה כלכלית.
מוזמנים לעקוב ולתמוך בשמאי ימרום: אינסטגרם