בעקרון, מבחינת קולגן – הכל תלוי במשקל ובצריכת החלבון שלך.
ככל שאנו מתבגרים, ייצור הקולגן הטבעי של גופנו פוחת, מה שגובה את מחירו מהעור, השיער, הציפורניים, העצמות והמפרקים שלנו. לכן תוספת חיונית. אבל כמה קולגן צריך מדי יום כדי לראות תוצאות?
נתחיל מהבסיס: יחס המתיונין/גליצין בתזונה שלנו משחק תפקיד מפתח (methionine/glycine ratio ).
מתיונין, חומצת אמינו הנמצאת בחלבונים מן החי כמו בשר וביצים, צריכה להיות מאוזנת עם חומצת האמינו גליצין, הנמצאת בשפע בקולגן.
קולגן קיים בשפע בעצמות בקר ובבשר בקר, לכן מומלץ להשתמש בעצמות בקר להכנת ציר מרק. בנוסף קולגן קיים בעוף אורגני עם עור, בדגים וסרדינים ובאיברים של עופות ובקר.
באופן אידיאלי, צריך להיות איזור של 10 גרם של חלבון מן החי ללא קולגן עם 1 גרם של קולגן.
מה זה אומר? לדוגמה, נניח שאתה שוקל 62 ק"ג ודרישת החלבון המינימלית שלך היא 1.2 גרם לק"ג משקל גוף, אז 75 גרם ליום. אתה צריך לפחות 7.5 גרם של קולגן. ובכל זאת אם אתה גם מנסה לבנות שריר, אז אתה צורך 150 גרם חלבון ליום. בתרחיש זה, אתה צורך יותר חלבון ממה שאתה צריך, מה שהופך את המתיונין לעומס אפילו יותר. אם זה הכל חלבון מהחי ללא קולגן, אתה יכול להוסיף 7.5 גרם קולגן עבור 75 גרם החלבון הראשונים, ולאחר מכן 15 גרם קולגן עבור 75 גרם החלבון הבאים, מה שמביא את סך הקולגן שלך ליום ל-22.5 גרם.
נניח שאתה מקפיד על תזונה צמחית. לאחר מכן אתה מתעלם מהחלבון שתורם לדרישה המינימלית שלך ומוסיף גרם אחד של קולגן לכל 10 גרם חלבון צמחי ברגע שחרגת מהכמות היומית המומלצת.
אז לסיכום, כמה קולגן אתה צריך תלוי בכמות חלבון מן החי שאינך קולגן אתה צורך. בתזונה צמחית, אינך צריך לאזן את צריכת החלבון היומית המומלצת ללא קולגן עם קולגן, רק אם אתה חורג מהכמות היומית.