גופרית היא תרכובת תזונתית החשובה ביותר לבריאות העור (האיבר הגדול ביותר בגוף האדם, במשקל 3.5 ק"ג וכ-2 מטר באורך).
הגופרית מהותית ונחוצה ביותר עבור סינתזה של קולגן, המעניק לעור את מבנהו ועוצמתו. פירוק הקולגן או ייצור לא מספק של קולגן עם ההתבגרות הם אחד התורמים העיקריים להתפתחות קמטים, וצריכת גופרית חכמה ממקורות תזונתיים יכולה להשפיע באופן משמעותי על ייצור הקולגן בגופנו.
בנוסף, גופרית דרושה גם עבור סינתזה של גלוטתיון, אחד מנוגדי החמצון הטבעיים החשובים ביותר שהגוף מייצר . רמות גבוהות של גלוטתיון מונעות נזק שנגרם על ידי רדיקלים חופשיים, הגורם העיקרי להזדקנות תאית מוקדמת.
חומצות אמינו המכילות גופרית נמצאות בשפע ובזמינות ביולוגית גבוהה במזונות מן החי – כמו ביצים (עם החלמונים), בשר, עופות ודגים. גופרית מצויה גם במזון צמחי "מסריח" כמו שום, בצל, כרוב ניצנים, אספרגוס וכרוב לבן ואדום. מכיוון שהתסיסה מגבירה את הזמינות הביולוגית של הגופרית, מזונות כמו כרוב כבוש וירקות מותססים אחרים הם גם כן מקורות מצוינים לגופרית.
אז אני ממליץ להחזיק בכל מקרר או מזווה:
-ברוקולי, כרובית ו / או אספרגוס
-שום ובצל
-עלים כהים כגון קייל
-ביצים
-יין (כן, יש בו גופרית, ובשימוש מתון יכול להיות רכיב אנטי אייג'ינג חזק)
-דגים (משומרים) או בשר (אורגני שאכל דשא אורגני)
-קימצ'י, כרוב כבוש וכו'