Skip to content

שמרו על מוח צעיר : החשיבות של אתגרים מנטלים חדשים

בסוף שנות השישים ובתחילת שנות השבעים, מדענים החוקרים אשר חקרו את המוח האנושי החלו לגלות תגליות לא צפויות לגבי המוח שנחשב בעבר "ללא שינוי". הם גילו שהמוח יכול לשנות את המבנה והתפקוד שלו כאשר הוא מבצע פעילויות חדשות – לשנות את המעגלים הנוירולוגיים שלו כך שיהיה מסוגל להתמודד טוב יותר עם המשימה החדשה. מדעני המוח החלו לקרוא למאפיין המוח הבסיסי הזה, "נוירופלסטיות" או "הפלסטיות של מערכת העצבים" ובפשטות "גמישות מוחית".

אבל אם אתה נתקעים בעשייה שגרתית וקבועה, חיים את אותו סגנון חיים יומיומי ופעילות גופנית מדי שבוע, לעולם לא תנצלו את היכולת הזו לגדל נוירונים חדשים ולשמור על המוח שלכם צעיר.

 

ובשביל כן לעשות זאת, תצטרכו לגרום למוח שלכם להרגיש לא נוח.

 

איך אני אישית עושה זאת?

-מנגן בגיטרה. לומד שירים ומושגים מוזיקליים חדשים ששומרים על המוח שלי בעבודה, ואני מתאמן בגיטרה לפחות 3 פעמים בשבוע.

-קורא ספרים. המטרה היא לקרוא ספר אחד בשבוע. לא ספרי פודקאסט, אלא ספרים אמיתיים בהם אני משתמש בעיניים לקריאה ואני "מגלה" מושגים חדשים באופן חזותי.

-משחק ספורט עם מרכיב מהותי של קואורדינציה. לפחות פעם בשבוע, אני הולך לשחק טניס או כדורסל כדי לשפר את התיאום בין המוח לגוף. שחייה, רכיבה על אופניים, ריצה והרמת משקולות בדרך כלל אינם תובעניים נפשית כמו משחקי כדור.

-מכין את ארוחת הערב בבית פעם עד פעמיים בשבוע. בישול היא דרך נהדרת לאמן את המוח שלנו, לתנועות מוטוריות קטנות ולהפעלת החושים שלנו. אז אני מבשל ארוחת ערב פעם עד פעמיים בשבוע ומכין בלפחות אחת מאותן הפעמים מתכון חדש בו מעולם לא השתמשתי.

-מיישם שגרת אימונים חדשה במשך 12 שבועות בשנה. אני מגוון וחוקר גישות שונות מעבר למה שהכרתי ושאני יודע שעובד, עושה ניסוי על עצמי, במשך כ-3 חודשים עם פתיחות לתכניות של אחרים.

 

כך יצא שהשנה ניסיתי את אימוני "האירובי עבור לוחמים" של מרטין רוני. בשנה שעברה עשיתי גם 12 שבועות של קרוספיט. על ידי שינוי שגרת האימונים שלי בצורה זו, אני חושף את גופי ומוחי למגוון תנועות חדשות לבניית נוירונים חדשים.

 

נכון שכיף להרגיש בריאים בגוף, ובגם במוח?

🙂

הוסיפו תגובה או מילה טובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *