על חוקן קפה וההשפעה שלו על הבריאות וטיהור הכבד. בואו נדבר על זה…
אחרי חוקן קפה ראשון, יש הרגשה חזקה של ניקיון ורעננות בכל הגוף, שבדרך כלל מלווה באנרגיה גבוהה.
מהו חוקן קפה?
חוקן קפה הוא הליך הידרותרפיה עתיק המבוסס צמחי מרפא בו אתה ממלא שקית חוקן או דלי בתערובת של מים וקפה, ואז מזרים את התערובת הזו לתוך מעי הגס באמצעות צינור, מחזיק אותה בפנים במשך כ-15 עד 30 דקות, ואז משחרר את זה בשירותים.
נשמע די קל, נכון?
אבל חוקני קפה אינם איזו שיטת ביו-האקינג חדשה שהופיעה משום מקם. צמחי הקפה ופולי הקפה הם הופיעו ברפואת צמחי מרפא, הרפואה העממית והריפוי השמאני מזה אלפי שנים. תיאור צבעוני של חוקן נמצא אפילו במגילות ים המלח:
"… חפש אפוא דלעת נגררת גדולה, בעלת גבעול באורך של אדם; מוציאים את תוכו וממלאים אותו מים מהנהר שהשמש חיממה. תלו אותו על ענף עץ וכרעו על האדמה לפני מלאך המים וסבלו מקצה גבעול הדלעת הנגררת להיכנס לחלקי המעכבים שלכם, כדי שהמים יוכלו לזרום בכל מעיכם. לאחר מכן לנוח כורע על האדמה לפני מלאך המים והתפללו לאלוהים החיים שהוא יסלח לך על כל חטאיך בעבר, והתפלל אל מלאך המים שישחרר את גופך מכל טומאה ומחלה. ואז תנו למים לזרום מגופכם, כדי שיסירו מתוכם את כל הדברים הטמאים ומדיפים ריח רע. "
בעוד ש"דברים טמאים" עשויים לתאר במדויק דברים שרבים מריחים ורואים בביקורי שירותים, אנא שימו לב, כי אנחנו מתמקדים בגרסה הרבה יותר נעימה של חוקן קפה מזו המתוארת לעיל.
בכל אופן, חשוב גם לדעת כי עד שנת 1984, פרוצדורות חוקן הקפה היו כלולות במדריך הרפואי של Merck – הספר שנחשב ל"תנ"ך" של הרפואה המודרנית ורופאים ברחבי העולם.
למה כדאי לכם לשקול לעשות חוקן קפה?
בעידן המודרני, עם זיהום אוויר והאדמה, וחומרי הריסוס הרבים בכל סוגי הירקות והפירות, וכמובן בחיטה (גלייפוסייט הידוע לשמצה) – הגוף של כולנו רווי ועמוס ברעלים וזיהום.
קחו למשל מתכות. הרמות הנוכחיות של תרכובות רעילות בסביבה שלנו היא עצומה משהייתה אי פעם. מדובר במתכות רעילות כמו עופרת, כספית, קדמיום, ארסן, ניקל אלומיניום, אורניום, בריליום, ביסמוט, אנטימון, זירקוניום, גדוליניום ואחרות.
בנוסף, החוק במרבית המדינות מאפשר ליצרני מזון להוסיף יותר מ-3,000 כימיקלים במזון שלנו, כולל חומרי הדברה, קוטלי עשבים ומעל 100,000 כימיקלים רעילים אחרים. תרופות מרשם ותרופות ללא מרשם מוסיפות לגופנו למעלה מאלף כימיקלים רעילים נוספים, והשימוש בחומרים אחרים כמו כמו סיגריות, עישון פאסיבי, סמים כמו הרואין, קוקאין, מתאמפטמינים ומריחואנה שבימינו מלאה בקדמיום מוסיפים עוד יותר רעילות לגוף… גוף שכבר עמוס כל כך ברעלים.
סביר מאוד שאתם שקוראים מאמר זה, משתדלים להיות חכמים ונבונים יותר בסגנון החיים שלכם, במה שאתם מכניסים לבית ולפה, אבל גם אתם עדיין נחשפים להשפעות הסביבתיות ולהשפעה של אנשים אחרים המשתמשים בתרכובות אלה באוויר שאנחנו נושמים ובמים שאנו שותים.
ושאריות החומרים האלו יכולות להישאר בגוף עשרות שנים ולהפריע במגוון צורות.
לכן הסיבה העיקרית לשימוש בחוקן קפה היא הוצאת רעלים מהגוף.
בין היתר, חוקני קפה יכולים:
– לנקות את המעי הגס
– לטהר את הכבד
– להפחית סוגים רבים של כאב כרוני
– לסייע בחיסול טפילים רבים
– לעזור כנגד דיכאון, בלבול ומתח כללי
– לחזק את הבהירות הנפשית ורמות האנרגיה
13סיבות – למה כדאי לכם לעשות חוקן קפה לפחות פעם אחת בשנה
1. ניקוי Astringent
היבט זה מתייחס להסרת השכבה העליונה של העור או הקרום הרירי. זה מועיל לריפוי המעי הגס, מכיוון שהשכבה העליונה של העור או הקרום הרירי לרוב עמוסה מאוד ברעלים. כאן חוקן ינקה את שכבת פני השטח של הקרום הרירי של המעי הגס ואולי גם את הכבד.
2. ניקוי מכני
החוקן שוטף את המעי הגס באופן מכני, מסיר חומרים רעילים ולעתים קרובות טפילים, חיידקים ובקטריה ופסולת אחרת.
החוקן גם מגרה את המעי הגס מעט על ידי הרחבתו, ועל ידי שינוי הטמפרטורה שלו, כך שהופך למעט חם יותר או מעט קר יותר. השפעה מכנית נוספת היא שיפר הפריסטלטיקה (התנועה של המעי) – מה שגורם למעי הגס להיות פעיל, לרוקן את תוכנו באופן מלא יותר.
חוקנים חוזרים יכולים לסייע בהסרת צואה יבשה ושאריות מזון, דבר שכיח (בשל מזונות מסוימים כמו קמח לבן ומזוקק אשר יכולים להסתבך במעי הגס ולהידבק לדפנותיו). חוקנים חוזרים עשויים לסייע גם בניקוי 'כיסים' או דיברטיקולים במעי הגס, שהם הרחבות או התרחבות קלות בדופן המעי הגס של מרבית המבוגרים שם נלכדים חלקיקי מזון, חיידקים ולעתים קרובות אורגניזמים טפיליים כגון תולעים, בקטריות ואחרים.
3. השפעות נוגדות חמצון
דוגמא פשוטה לחמצון מתרחשת כאשר אנו נוגסים בתפוח, משאירים אותו על השולחן ורואים כיצד הוא משחים. זה מתרחש גם בגוף האדם ומזיק מאוד.
קפה מכיל כימיקלים נוגדי חמצון המונעים חמצון. אלה מועילים במיוחד עבור הכבד, הרגיש מאוד לנזקי חמצון. שלא כמו נוגדי חמצון אחרים כגון ויטמין C, חומצה אלפא ליפואית, ויטמין E. נוגדי החמצון בקפה הם הרבה יותר "יאנג" לפי המינוח הרפואי הסיני. זהו יתרון גדול מכיוון שגוף במצבי סטרס כבר מצוי במצב של עודף יין" לפי הרפואה הסינית, והוספת עודף של נוגדי חמצון "יין" יכולה להחמיר את הבעיה.
4. עליית pH או בסיסיות של כל מערכת המעי
זה כנראה נובע מזרימת מיץ מרה משופרת. הגדלת הבסיס של המעי הדק הופכת אותו להרבה פחות מאיר פנים לטפילים. זה גם עוזר להרוס סוגים רבים אחרים של זיהומים במעיים הדקים והגדולים. זה יכול לעזור בשיפור איכות הפלורה של המעיים ובהפחתת מצבים לא תקינים במעיים.
5. חומצות פלמיטיות
בסוף שנות השבעים ותחילת שנות השמונים החוקרים במעבדה של לי ווטנברג זיהו בקפה מלחים של חומצות פלמיטיות (כהוואול וקפהסטול פלמיטט). אלה משמשים כמשפרים חזקים של גלוטתיון מסוג S-transferase שהוא אנזים חשוב בכבד. גלוטתיון S-טרנספרז הוא חלק ממערכת ניקוי רעלים מרכזית המזרזת את הקשר של רעלים רבים מזרם הדם לקבוצת הסולפידריל של גלוטתיון.
הוספת פולי קפה לדיאטות של עכברים שיפרה את הגלוטתיון S-transferase בכ- 600% בכבד ו- 700% במעי הדק!
ד"ר מקס גרשון, תומך מרכזי בשימוש בחוקני קפה, כתב כי:
"היובנר ומאייר מאוניברסיטת גטינגן, בגרמניה הראו במודלים של בעלי חיים כי מתן קפאין בחלחולת ירחיב את צינורות המרה ויקדם את זרימת המרה. תיאופילין ותיאוברומין, המרכיבים העיקריים של קפה, מרחיבים את כלי הדם ומניעים דלקת במעי. Palmitates של קפה משפר גלוטתיון S-transferase, אשר אחראי על הסרת רעלים רבים מהדם. לבסוף, המים בצמצם מעוררים פריסטלטיקה או תנועה של חומרים רעילים מהתריסריון או המעי העליון, דרך המעי ויוצאים דרך פי הטבעת. "
6. השפעות ממריצות של קפאין
קפאין הוא ממריץ עצבים מרכזי קל, אך אינו רעיל כמו רוב הממריצים. השפעותיו כוללות התרחבות צינורות המרה. חוקני קפה עלולים לגרום להתרחבות צינורות המרה, מה שמקל על הפרשת מוצרים לפירוק סרטן רעילים בכבד ודיאליזה של מוצרים רעילים מהדם מעבר לדופן המעי הגס.
מאפיין זה של קפאין, כאשר מנוהל באופן רקטלי, נקרא "כולרטיק". כלורית היא חומר המגביר את זרימת המרה. בעוד שחומרים אחרים המסווגים ככולרטיקה מגבירים את זרימת המרה מהכבד, רובם לא עושים הרבה כדי לשפר את המערכות לניקוי רעלים, והם אינם מבטיחים מעבר של מרה מהמעי אל פי הטבעת.
מרה נספגת בדרך כלל מחדש עד 9 או 10 פעמים לפני שהיא עוברת את המעיים בצואה. יכולת הגברת האנזים של חוקן הקפה היא ייחודית בקרב כולרטיקה. מכיוון שהוא אינו מאפשר ספיגה חוזרת של מרה רעילה בכבד מעבר לדופן המעיים, זהו אמצעי לניקוי רעלים ממערכת הדם באמצעות מערכות אנזימים קיימות בכבד ובמעי הדק.
7. סלניום ואבץ
קפה מכיל מספר צורות של סלניום ואבץ הנספגים היטב דרך פי הטבעת. זו סיבה עיקרית לפעילות האנזימטית של קפה לניקוי רעלים מהכבד.
8. אפקט מרידיאן סיני
במונחים של הרפואה הסינית המסורתית, חוקני קפה מחזקים את מרידיאן הכבד ומאזנים את מרידיאן המעי הגס.
במדע הדיקור הסיני, השבת הבריאות תלויה באיזון של כתריסר ערוצי אנרגיה (או "מרידיאנים") שרצים מעלה ומטה בגוף.
הכנסת מים וקפה למעי הגס מחלישה או מעכבת את מרידיאן המעי הגס. זה נוטה לשפר את מרידיאן הכבד, על פי תיאוריית הדיקור. בדרך כלל הכבד חלש ומרידיאן המעי הגס מגורה יתר על המידה או פעיל יתר על המידה בשל הימצאותם של רעלים במעי הגס.
גם אם הוא אינו פעיל יתר על המידה, השפעת חוקן הקפה, מבחינת מרידיאנים של הרפואה הסינית, משפרת את האנרגיה של הכבד ומרידיאני כיס המרה.
9. הגנה מפני רעלים בקפה
היבט זה רלוונטי רק עבור מי ששותים קפה-לא-אורגני ממקור איכותי.
כידוע, קפה יכול להכיל מספר מתכות רעילות כמו עופרת, קדמיום ואלקלואידים רעילים. כמו כן, קפה טחון עשוי להיות מקולקל קצת, מכיוון שהוא מכיל שמנים רבים בלתי רוויים. עם זאת, כאשר הם נספגים על ידי פי הטבעת, רעלים אלה אינם נספגים כמו כאשר הקפה נלקח דרך הפה. זה קורה מכיוון שהמעי הגס נועד לספוג חומרים מזינים תוך סינון.
למעי יש שתי מערכות זרימת דם. מערכת אחת מספקת דם למעי שלך לתחזוקת רקמות המעי. המערכת האחרת נקראת מערכת הפורטל. זוהי מערכת קריטית ששואבת את כל אבות המזון הנספגים מהמעיים ושולחת אותם ישירות לכבד.
לכן כאשר אתם אוכלים אוכל או שותים קפה, הוא לא (למרות האמונה הרווחת) נכנס ישר לזרם הדם. רק חלק זעיר ממנו עושה זאת, במיוחד החומרים המזינים הנספגים בפה, בוושט ובקיבה. כל שאר אבות המזון נכנסים למערכת הפורטל שלך ומשם הולכים לכבד, ולא לתוך זרימת הדם הכללית. אז החומרים המזינים מעובדים על ידי הכבד לפני שנכנסים לדם.
אך כאשר מכניסים קפה למעי הגס, הוא נספג ישירות בכבד דרך דופן המעי הגס. לקפה יש זיקה מיוחדת לכבד, והעברתו לשם מהמעי הגס שונה מאוד מאשר שליחתו לכבד על ידי שתייתו.
10. אפקט יאנג
גופם של רוב האנשים כיום יין מדי, במונחים של הרפואה הסינית, במיוחד אלה של מבוגרים או חולים.
יין פירושו קר, מורחב והיום זה גם אומר חולה. בעיה נפוצה ברוב התרופות ותרופות טבעיות כגון ויטמינים וצמחי מרפא היא שהן הופכות את הגוף ליין עוד יותר. לעומת זאת, קפה הוא חומר יאנגי יותר, למרות שהוא גדל באקלים טרופי. הוא הופך להיות הרבה יותר יאנג אחרי צליה יסודית ובישול של 12-13 דקות בלבד. זה גם נפטר מקצת קפאין, חומר יין (אם כי קפאין נחוץ להשפעות הרצויות). איכות היאנג של הקפה היא יתרון גדול על פני שיטות צמחיות אחרות, טבעיות ורפואיות לניקוי הכבד והמעי הגס. אפקט היאנג נובע משילוב של הגורמים התזונתיים בקפה, ויכולתו להסיר רעלים מהיין מהגוף כמו מתכות רעילות וכימיקלים רעילים.
11. סיוע למערכת הלימפטית
חוקני קפה יכולים לסייע לניקוז הלימפה באיזור שנקרא "the Peyer’s patches". אלה בלוטות לימפה חשובות ביותר הממוקמות לאורך אזורים מסוימים במעי הדק. למרות שהקפה לא מגיע עד שם, חוקן הקפה עשוי לסייע להם להתנקות בשל השפעות רפלקס.
12. חיסול בקטריות, פטריות וטפילים אחרים מהמעי הגס
יתרון נהדר עבור אנשים מסוימים אשר המעי הגס מלא בפטריות. כדי שזה יקרה, צריך לעשות כמה חוקני קפה בתקופה קצרה, ולהכניס בסך הכל כ -2 ליטר מים למעי הגס. הוספת מעט שום כתוש לתערובת קפה-מים של החוקן עשויה לעזור בכך עוד יותר.
13. עור נקי יותר
הגוף חייב לסלק רעלים איכשהו. אם המעי הגס לא עובד טוב, על הגוף להשתמש בערוצי חיסול חלופיים. אחד מהם הוא העור – האיבר הגדול בגוף האדם.
הפרשת רעלים דרך העור גורמת לבעיות עור כמו דרמטיטיס, אקנה, אקזמה ופסוריאזיס. כך למעשה העור מנסה לעזור לגוף לשחרר רעלים בשל עומס על הכבד והמעי הגס. חוקני קפה מסייעים לעור על ידי חיזוק איברי הניקוי העיקריים: הכבד והמעי הגס.