Skip to content

איך יודעים אם הדבש שקנינו הוא באמת דבש אמיתי?

גרם אחד של דבש גולמי לא מסונן מכיל בערך 20 ויטמינים, 18 חומצות אמינו, 16 מינרלים, והמון נוגדי חמצון ופיטונוטריינטים, אם הוא הדבר האמיתי.

הוא אנטיבקטריאלי, אנטי ויראלי, אנטי פטרייתי, עם כמויות משמעותיות של B2, B3, B5, B6, C, מגנזיום, אשלגן, סידן ופוספט.

אבל מחקר חדש מראה שכמעט מחצית מהדבש שנמכר באוסטרליה מדולל בממתיקים זולים – סירופ אורז, סירופ חיטה וסלק סוכר – והדבש הנמכר בארה"ב כנראה גרוע יותר.

12 מתוך 28 דגימות דבש שנלקחו מסופרמרקטים אוסטרליים ונבדקו במעבדה בגרמניה הכילו בעיקר סירופ סוכר זול, לא דבש.

אבל הם עברו את מבחני הטהרה הרשמיים של הממשלה.

הסיבה לכך היא שבדיקות רשמיות מקובלות בינלאומיות מזהות רק דבש אשר מכיל סוכר קנה מזויף וסוכר תירס, לא סירופ אורז או סירופ סלק.

אבל מבחן חדש – תהודה מגנטית גרעינית (NMR), הוא קצת שונה.

החקלאי האוסטרלי רוברט קוסטה הזמין את המעבדה הגרמנית Quality Services International לבצע את שתי הבדיקות.

גודרון בק מ-QSI, שבדק דבש כבר כמעט 30 שנה, אמר: "דבש מזויף תמיד היה קיים, אבל בשנים האחרונות הוא הפך לבעיה גדולה יותר מכיוון שאנשים מזייפים אותו בשיטות מתוחכמות יותר ויותר. כך שקשה יותר לזהות אותו."

למרות שאין תקן או בדיקה לטוהר הדבש בארה"ב, זה כנראה דומה או גרוע יותר. ניתוח מעבדה משנת 2011 הראה ש-76% מהדבש שנמכר בארה"ב לא מכיל אבקה.

Food Safety News הזמין את פרופסור ווהן בריאנט מאוניברסיטת טקסס A&M לבדוק 60 מותגי דבש מחנויות ברחבי ארה"ב. 76% מהדגימות מסופרמרקטים ו-100% מבתי מרקחת ומסעדות מזון מהיר לא הכילו אבקה.

אבל הוצאת כל האבקה מהדבש היא חסרת טעם כי היא דורשת סינון אולטרה, והוא יקר ומפחית את האיכות. הסיבה היחידה לסנן את כל האבקה היא להסתיר מהיכן הוא הגיע במקור.

ה-FDA קבע: "ה-FDA אינו רואה בדבש 'מסונן אולטרה' כדבש אמיתי".

רכישת דבש ישירות מהכוורן, או ממותגים לא מסוננים ואורגניים מגדילה את הסיכוי שמדובר בדבש אמיתי. המעבדה גילתה ש-71% מהמותגים שסומנו אורגניים היו עתירי אבקה.

תגיות:

הוסיפו תגובה או מילה טובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *